2019-11-26 12:21:00• hírek • Bede Emőke

Öt tonnás szoborcsoportot loptak el Belgiumban a román fémtolvajok

Egyre több jel utal arra, hogy egy román fémtolvajcsoport lovasította meg azt az öt tonnás, bronzból készült szoborcsoportot, mely éveken át díszítette a belgiumi Brugge városközpontját – adta hírül nemrégiben a brusselstimes.com.

A belga híroldal szerint a műalkotás a bűncselekmény pillanatában nem a megszokott helyén, a városközpontban állt, hanem egy kevésbé forgalmas területen, mivel az I. Albertről elnevezett parkban épp felújítási munkálatok zajlottak. Ezt használták ki a fémtolvajok, akik seperc alatt eltüntették a szoborcsoportot. A banda egyébként nem először csapott le ebben a kevésbé frekventált zónában: a számlájukra írható több tucat bűntett közül négyet is itt követtek el.


A rendőrségi nyomozás szerint a tolvajok a szobrot közvetlenül a rablás után be is adták egy vasbegyűjtő telepre, s mivel azóta sem sikerült a nyomára bukkanni, vélhetően már be is olvasztották azt. 2019 áprilisában egyébként a 31 fős banda 3 tagját sikerült tetten érni, a többiek azonban még mindig szabadon vannak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: